Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 27 ianuarie 2010

Adevarata Fericire!

Chiar daca nu tot timpul constientizeaza, omul, pe toata durata vietii sale, cauta fericirea!
Sa dai o definitie fericirii, este extrem de greu , daca nu imposibil. Dar o incercare de a explica aceasta notiune este necesara. Fiecare om (de la omul de rand pana la marii filosofi), isi imagineaza si isi doreste aceasta stare de bine, chiar daca uneori nu o poate explica sau defini.

Fiecare om isi propune sa realizeze in viata cate ceva, atat in plan material cat si spiritual. Pentru unii, fericirea se procura doar prin lucrurile materiale, definindu-se prin acumulari suficiente, care asigura confortul fizic si psihic. Pentru altii, care au inteles ca spiritul este superior materiei,fericirea consta in pasii facuti in spatiul evolutiei spirituale, in construirea binelui, a frumosului si a armoniei, nu doar pentru sine, ci mai ales in planul universal.

Dumnezeu nu a creat omul pe pamant pentru a fi nefericit, ci I-a dat chipul si asemanarea Sa, care sunt perfecte, deci fericirea face parte din perfectiune. Iata alta notiune abstracta pentru noi. Omul tinde mereu spre perfectiune, pentru ca poarta in sine dorul dupa Dumnezeu. Prea putini oameni - dintre cei care l-au cautat- au ajuns sa-L descopere si sa-L cunoasca pe Creator. Dar cei care au aflat aceasta taina s-au considerat fericiti, invingatori sau sfinti.

Si ce au aflat de fapt?

Sf. Augustin spune: "Doamne, umblu pe ici si pe colo, ca o oaie ratacita, cautandu-Te in afara, manat de ratiune, ingrijorare, atunci cand Tu erai inlauntrul meu. Am strabatut strazile si gradinile, cetatile lumii totdeauna cautandu-Te, si nu Te-am gasit pentru ca, in zadar cautam in afara, ceea ce era inlauntrul meu."

Orice om are usa sa secreta, pe care o poate deschide pentru a ajunge la cunoasterea vesnica, nepretuita, a adevarului. Ascultandu-si vocea interioara a Sinelui Superior, lasandu-se calauzit de acesta, fiecare poate sa gaseasca cheia acestei usi magice, iar dincolo de ea va descoperi adevarata fericire.
Stai de vorba cu divinul din tine in fiecare zi, cu credinta, nadejde, sinceritate, umilinta, cainta, smerenie si iubire, si vei vedea ca-ti va raspunde!
Si daca L-ai gasit pe Dumnezeu, nu te mai rataci si nu-L uita. Vei avea numai de castigat. Iti vei da seama ca toata viata ta se va schimba in bine. Si vei mai descoperi ceva, ca toti si toate fac parte din MARELE TOT (Oceanul Universal), asupra caruia actioneaza constant si implacabil aceleasi legi universale.
Depinde de noi daca vrem sau nu sa ne consideram fericiti, pentru ca, adevarata fericire vine din sufletul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu