Faceți căutări pe acest blog

duminică, 20 iunie 2010

Dragostea

Ce este dragostea?
Sigur, este una din insusirile Lui Dumnezeu, pentru ca ne-a creat din dragoste.
[Eu nu stiu prea bine ce este dragostea, recunosc faptul ca ma straduiesc sa invat.] Deci, dragostea este o potentiala insusire a mea ca si a voastra. Omul, adancindu-se in materie, si-a inchis inima, si-a impietrit-o; a uitat exercitiul iubirii. Trebuie sa ne descoperim acest potential si sa-l dezvoltam, sa-l extindem. Dragostea este forta care sustine nu numai Universul, dar si intreg Cosmosul; este peste tot si in totul.
Ca sa nu gresesc, am sa reproduc cap. 13 Corinteni 1-13, in care Sf. Ap. Pavel explica ce este dragostea (este o descriere minunata):

1.Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.
2. Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta asa incat sa mut si muntii si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.
3.Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.
4.Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,
5.nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau,
6.nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar,
7.acopera totul, crede totul, sufera totul.
8.Dragostea nu va pieri niciodata.
Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit.
9.Caci cunoastem in parte si prorocim in parte;
10.dar cand va veni ce este desavarsit, acest "in parte" se va sfarsi.
11.Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gandeam ca un copil; cand m-am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc.
12.Acum, vedem ca intr-o oglinda, in chip intunecos; dar atunci vom vedea fata in fata. Acum cunosc in parte; dar atunci voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin.
13.Acum dar raman aceste trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

Valeria, din multa, multa dragoste pentru voi toti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu