Faceți căutări pe acest blog

marți, 6 iulie 2010

Romania cauta solutii

In ultima vreme romanii cad dintr-o groapa in alta. Nu numai la propriu ci si la figurat. Toata lumea cauta solutii, are solutii, ofera solutii de iesire din criza sau ...de iesire la lumina.
Se zice sa ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se implineasca! Sau ai grija cum te rogi! Adica, sa fim atenti la ganduri, vorbe, sentimente, actiuni.
S-a creat un haos(stare de confuzie, dezordine, intuneric,deriva) din care nu mai stim cum sau daca vom iesi vreodata. De iesit vom iesi, dar, se pare ca nu toti. Unii pleaca mai devreme ajutati de ape, furtuni, cutremure, accidente. Este alegerea lor.
De rugat ne rugam toti. Dar oare, constientizam ce spunem?
De exemplu daca spunem "Lumineaza, Doamne,mintea guvernantilor nostri si inmoaie-le inimile pentru a se intoarce spre popor si a-l ajuta!", atunci recunoasteti in asta evenimentele actuale?
S-a creat o situatie in care guvernantii si intreg poporul sa-si dea mana ca sa ajute acea parte a populatiei care sufera, care de buna voie s-a sacrificat pentru a fi liantul care sa ne inmoaie tuturor inimile, sa ne amintesca un lucru pe care l-am stiut dar l-am uitat, si anume ca "in unire sta puterea" si ca poporul roman este caracterizat de empatie, iubitor de neam si tara.
E timpul ca cei care ne conduc sa-si aminteasca faptul ca sunt romani, adica crestini, iar poporul sa nu uite ca daca-si blestema sau linseaza conducatorii, va suporta consecintele.
Sa nu uitam nici elementul corectie care vine totdeauna in momentul in care se intinde coarda si fiul profita de bunatatea tatalui sau se indeparteaza de el.
Concluzia este:
Ai grija ce-ti doresti!
Ai grija cum te rogi!

As dori sa va amintesc cuvintele Sf. Apostol Pavel (Galateni 5, 13-16)
"...Voi, fratilor, ati fost chemati la libertate; numai sa nu va folositi libertatea ca prilej de a-i sluji trupului, ci slujiti-va unul altuia prin iubire. Caci toata legea se cuprinde intr-un singur cuvant, in acesta: "iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti." Dar daca va muscati unul pe altul si va mancati, vedeti sa nu va nimiciti voi intre voi. Zic dar: cu duhul sa umblati, si nu pofta trupului s-o impliniti."

Ar fi mai simplu sa spunem asa:
Doamne, faca-se voia Ta!

Pace iubire si lumina!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu