Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 3 august 2013

Portretul Domnului Iisus Hristos

Sotirios Crotos-"UCENICUL LUI IISUS HRISTOS  Jurnalul doctorului Sotirios Crotos"


O carare dreapta ii brazdeaza capul, despartindu-I fruntea in doua. Un par de aur, adevarate fire de aur, ii atarna in bucle pe umar; un barbison la fel; o frunte mare, alba, pe alocuri parlita de soare, putin bombata la tample; un nas drept si frumos, cu varful putin acvilin, fruntea si nasul de efigie denota un barbat dinamic, autoritar, voluntar, entuziast, cu spirit de initiativa, indraznet, rabdator, piln de speranta, eroic si curajos...idealul masculin.
Ochii mari, negri-doua raze de lumina pline de iubire si mila. Ovalul fetei pur feminin, o gura frumos arcuita, sensibila, tandra, sentimentala, ce exprima blandete, capacitate de atasament si foarte mult devotament...idealul feminin. Fruntea si nasul sunt prin excelenta masculine. Este o impletire exceptionala de masculin si feminin. e cert ca in El isi gasesc idealul ambele sexe, intr-o imbinare armonioasa si perfecta.
Vocea Lui, masculina, cu nuante muzicale si catifelate, feminine,spune acelasi lucru. O personalitate constienta de ea; stie cine este, stie ce vrea Tatal de la El.
Are o misiune mare de indeplinit, pentru toata rasa umana si o va indeplini cu orice risc, chiar cu riscul vietii Lui. Altminteri, un om fara griji, fara necazuri, de un calm senin, cu un suras vesel pe buze.
Este imbracat cu o haina alba de in tesut in casa, lunga, cu maneci lungi si largi; in jurul pieptului, un brau de un lat de mana (17-18cm ), care se incheie la spate, tot din in tesut in casa, insa vopsit in albastru, culoarea cerului senin. Pe umeri ii atarna o manta albastra din acelasi material ca si braul, iar in picioarele goale poarta sandale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu